Assemblea Diocesana – Pla Pastoral a Cervera

El paranimf de la Universitat de Cervera ha acollit l’Assemblea Diocesana convocada pel bisbe Francesc per presentar i aprovar el Pla d’Evangelització del Bisbat de Solsona pels propers anys.

Amb la sala pràcticament plena de preveres, religiosos i laics arribats de totes les unitats parroquials del bisbat, més d’una quarantena de la UPP de Berga, l’acte s’ha iniciat amb una pregària, unes paraules del Sr. Bisbe i una salutació de benvinguda del paer de Cervera.

El bisbe Francesc ha presentat una breu síntesis del gran treball realitzat pels 35 grups de tot el bisbat com a preparació del futur Pla d’evangelització.

Acabada la presentació ha pres la paraula mossèn Jorge Zarzo prevere d’Àvila i delegat episcopal per la pastoral que ha exposat la ponència “Revitalitzar les comunitats pastorals”, partint del present de les parròquies i amb una visió cap al futur, amb tots els condicionants, positius i negatius, que presenta l’actual situació.

Tot seguit una pausa per refer forces amb coca, xocolata, begudes i cafè, preparat esplèndidament per la gent de Cervera, i que tots els presents han aprofitat per conversar entre ells.

En la represa de l’assemblea el Bisbe Francesc ha presentat la proposta de Pla d’evangelització 2024-2028, amb l’objectiu “Comunitats fraternes, vives i missioneres” i el lema “Us anunciem allò que hem vist i sentit”, que es centra en dos eixos transversals: treballar sinodalment i prioritzar el primer anunci.

El pla es divideix en quatre grans temes, un per cada curs:

  • Curs 2024-2025: Enfortir les nostres comunitats parroquials.
  • Curs 2025-2026: Comunitats més fraternes i participatives.
  • Curs 2026-2027: Comunitats més obertes i acollidores.
  • Curs 2027-2028: Comunitats que anuncien el goig de creure en Jesucrist.

Tot seguit s’ha procedit a la votació a ma alçada i el Pla s’ha aprovat per unanimitat.

Abans de cloure l’assemblea s’ha presentat l’Escola de formació d’agents pastorals que iniciarà la seva activitat la propera tardor amb dues seus a Berga i Tàrrega.

La pregaria i el cant de l’Ave Maria ha posat el punt i final a l’acte.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *