Ha mort Lluís Boixader.

Lluís Boixader, qui durant molts anys va ser l’arquitecte responsable de moltes de les millores del Santuari de Queralt a finals del segle XX, ha mort a la ciutat de Berga als 79 anys.

La seva primera obra va ser la construcció del refugi al peu del campanar durant l’any 1983.

Entre les moltes obres en destaca el disseny de la cornisa barroca que tenca el retaule de l’altar major. El retaule de l’altar major construït a la dècada dels 50 omplia bona part del frontal de la nau, però la part més alta quedava buida i Mossèn Ballarín seguia buscant una solució a aquest problema.

En paraules del propi Lluís Boixader explicava:

“Un dia que Mossèn Ballarín marxava de viatge a Grècia va passar pel despatx i em va encarregar que pensés una solució per omplir el buit de la part alta del frontal de l’altar major. Vaig preparar 5 ó 6 dibuixos i al cap d’una setmana quan va tornar, va venir a veure’m i només d’una ullada va triar el dibuix de la cornisa barroca, i em va dir : Ara sí que ho hem trobat,  ho hem d’anar a celebrar, i em va portar a dinar….”

“…..Per la  construcció de la cornisa de traça barroca que havia d’emmarcar el retaule actual i donar-li amplitud, en primer lloc es va construir un esglaonat i es va portar a un enguixador que amb aquests motlles hi aplicà una capa de guix i anava fabricant les diferents peces, ja que tota la cornisa està formada per un conjunt de  mig cercles i quarts de cercles de diferents radis. Les peces quan estaven construïdes eres portades a Queralt on el paleta les collava a la paret amb pastes”

Posteriorment va ser responsable de moltes altres obres com la reforma del cambril amb l’obertura del lucernari i la col·locació de la làmpada, els vidres al baldaquí de la Mare de Déu, un cel ras a l’atri d’entrada, el repintat de l’església, la millora de l’enllumenat i la megafonia, i moltes altres.

Gràcies Lluís per tota la dedicació durant molts anys al nostre Santuari.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *