La Gala de Queralt. La Festa Major del Santuari

El 8 de setembre, festa de les marededéus trobades, en la qual l’església celebra el naixement de Maria, és la Festa Major en molts dels Santuaris arreu del país, a la nostra comarca en celebrem a La Mata (Llinàs) i a casa de la patrona de la comarca, la Mare de Déu de Queralt.

El bon temps ha convidat a primera hora a assistir a la missa de la cova de la Troballa oficiada per mossèn Marc Majà.

A les 11 del matí la cobla Pirineu interpretava 2 sardanes amb motius queraltins prèvies a la Missa Solemne que concelebrada pel berguedà mossèn Joan Casals acompanyat de mossèn Jaume Prat, mossèn Miquel Farràs i el seminarista Rui Jorge. L’Orfeó Berguedà ha acompanyat la celebració amb els seus cants. Mn. Joan en la seva homilia ha destacat les virtuts de la Mare de Déu lligades amb la troballa de la Verge, punt destacat de tota la festivitat, pel centenari de la Cova de la Troballa. Com cada any el moment més emotiu de la celebració ha estat la interpretació de l’Himne de la Coronació música d’Antoni Ribera i lletra de Ferràn Agulló amb Marc Villegas com a solista.

La celebració ha acabat amb el nomenament dels capitans de la Gala 2024 que seran: Jordi Parera i Elisabet Macià; ordi Gabarròs i Queralt Màrquez; Núria Gendrau, Marc Cervelló, Queralt Triviño i Ivan Raja.

La interpretació de les sardanes Castell Berguedà, dedicada al Centenari de la Cova i estrenada el passat dia 3 i Les Aromes de Queralt han posat punt final als actes del matí.

A la tarda l’activitat ha continuat amb una visita guiada al Santuari i la Cova acabada amb una petita actuació musical a càrrec del músic berguedà Joan Serra que amb el clarinet va interpretar diferents peces del repertori de la Mare de Déu de Queralt, acabant amb l’Himne de la Coronació.

Els actes s’han tancat amb un assaig dels Castellers de Berga, amb sopar i concert final a càrrec de Roger Mas.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *