Les germanes Sagramentàries de Berga celebren el “Dia de la Llum”

El dijous 8 de febrer, a l’església de les germanes Adoratrius Perpètues del Santíssim Sagrament –comunament conegudes com les germanes Sagramentàries-, el bisbe Francesc presidí l’eucaristia d’acció de gràcies pel do que Déu feu a l’església mitjançant la beata Maria Magdalena de l’Encarnació, de fundar l’Orde de l’Adoració Perpètua. L’acompanyà en l’eucaristia el rector de Berga, Mn. Jaume Prat.

Enguany coincideix que la Santa Seu ha concedit als monestirs de l’Orde, la Indulgència Plenària amb motiu dels 200 anys del traspàs de la seva fundadora.

Les germanes Sagramentàries són religioses que han fet vots solemnes i que estan dedicades a la vida contemplativa tot fent l’adoració continuada (amb torns ininterromputs), del Santíssim Sagrament. Segueixen la Regla de Sant Agustí i les constitucions redactades per la seva fundadora.

En l’homilia de l’eucaristia, el bisbe Francesc subratllà. “Un signe distintiu d´aquesta congregació religiosa és la vida contemplativa unida a l’adoració perpètua del Santíssim Sagrament. Davant el misteri de l´Eucaristia, els cristians experimentem tres actituds fonamentals: amor, gratitud i adoració. Amor que és la resposta a l’amor immens de Déu manifestat a l’Eucaristia; gratitud davant de l’amor immens que Déu ens manifesta en el misteri de l’Eucaristia; adoració perquè adorem el Crist que, en la celebració de la Missa, s’ha ofert al sacrifici i se’ns ha donat com a aliment”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *