Dedicació de l’església de Sant Serni de Montmajor

El passat diumenge 17 de setembre, el bisbe Francesc portà a terme la dedicació de l’església de Sant Serni, construïda en substitució de l’antiga església de Sant Sadurní del Castell de Montmajor.

En els arxius revisats des dels inicis de la seva construcció fins al dia d’avui, s’hi trobà un document que indicava que el temple havia estat inaugurat i beneït pel bisbe Valentí Comellas el 17 de setembre de 1922, a l’espera de ser consagrat quan en finalitzessin les obres que encara s’hi portaven a terme.

La celebració eucarística fou molt bonica, distribuïda en quatre parts: en una primera s’hi portà a terme la “benedicció de l’aigua i l’aspersió”; en una segona hi hagué la “litúrgia de la Paraula” i, una tercera part molt més àmplia, inclogué les “lletanies dels sants”, la “col·locació de les relíquies”; “la unció de l’altar i les parets de l’església”; “l’encensament de l’altar i de l’església” i “la il·luminació de l’altar i de l’església”. La quarta part fou la pròpia de la litúrgica eucarística.

El temple s’omplí de feligresos i de gent vinguda d’altres indrets que volien veure i viure una celebració d’aquest tipus.

En finalitzà la celebració, se sortí fora i el bisbe Francesc i l’alcalde, descobriren la placa situada a l’entrada de l’església, que n’indica ja la seva consagració.

L’ajuntament oferí davant la plaça de l’església un aperitiu molt gustós i generós que tothom agraí.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *