Nova corona imatge del Nen Jesús

Durant la passada guerra civil, la imatge de la Marededéu de Queralt, va perdre gairebé totes les corones que posseïa, entre elles, la més valuosa, la  de la coronació canònica i també altres més simples.

Per la restitució de la imatge al Santuari l’any 1939, van col·locar-se 2 corones de llautó que son les que veiem normalment durant l’any tret dels dies de festa gran al santuari ” per la Gala i Sant Marc” on la imatge ostenta la corona de més valor.

Aquestes corones més simples van ser robades el 4 d’Octubre de 1975 i el 19 de Març de 1976, va retrobar-se només la corona de la Marededéu al costat de la capella de Sant Antoni de la Obaga.

La corona de l’infant, mai aparegué i va substituir-se per una de molt més senzilla i que amb el pas dels anys, s’havia malmès considerablement.

Enguany per la festivitat de Sant Marc, el nostre bisbe Francesc va beneir una nova corona per l’infant Jesús elaborada per un orfebre Valencià “còpia exacte i del mateix material com la que desaparegué fa quasi 50 anys” i que d’ara en endavant, formarà part del conjunt artístic de la nostra Marededéu de Queralt.

La corona va ser restituïda a la imatge el diumenge 28 d’abril abans de la missa del Santuari.

Hem d’agrair a la persona que amb la seva perseverança i treball ha fet possible la construcció d’aquesta nova corona.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *