Vot de poble de Sant Marc

A inicis d’estiu de l’any 1687 una plaga de llagosta assolava tota la Catalunya Central. Com en altres ocasions l’1 de juliol d’aquell any la imatge de la Mare de Déu de Queralt va ser baixada solemnement a Berga per tal que els protegís de la plaga destructora. La plaga no va afectar la comarca i Berga agraïda va fer el vot de poble de pujar cada any el 25 d’abril, diada de Sant Marc, a peu a Queralt en processó per donar gracies dels favors rebuts de la Mare de Déu.

Avui seguint la tradició, la processó s’ha iniciat a les Tres Creus, pujant les escales fins al Santuari, on s’ha celebrat l’Eucaristia presidida pel nostre bisbe Francesc acompanyat de mn. Jaume Prats i mn. Josep M Vila.

Acabada la missa s’ha beneit la nova corona del Nen Jesús que serà col·locada a la imatge que presideix el Santuari en la missa del proper diumenge 28 d’abril.

Tot seguit s’han entregat els davantals als xocolaters, enguany: Josep Vidal, Consol Alaball, Joan Coma i Cecilio Mateos, que han repartit la coca i xocolata als berguedans, xics i grans, que omplien la plaça de davant del Santuari.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *